War Chip Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  

Author Topic: help!! problem with war  (Read 5199 times)

boosteddirty

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4
  • Car: 1986 bmw 328 boosted and stroked
    • View Profile
help!! problem with war
« on: March 11, 2014, 09:04:49 AM »

So I transferred all the Miller files to another computer using a flash drive. But there is a problem, the screen is blank.

 
Logged

boosteddirty

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4
  • Car: 1986 bmw 328 boosted and stroked
    • View Profile
Re: help!! problem with war
« Reply #1 on: March 12, 2014, 09:21:58 AM »

Ok I got it to work. Now I need a tune.
Specs for M50b28 stroker
 miller blow thru maf
60lb injectors
-10 fuel lines
-10 fuel rail
Aeromotive a1000 fuel pump
Aeromotive fuel pressure regulator
Precision 6262 turbo
8.5.1 wiseco pistons
Eagle rods
2.8 m52 crank
 NGK BKR6EK spark plugs.
I would appreciate your help.
Logged

ckindel

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4
  • Car: 87 535is
    • View Profile
Re: help!! problem with war
« Reply #2 on: August 03, 2014, 02:20:49 PM »

I'm having the same problem. The window is just blank. Even if I open a .mcp file. I've tried un-installing and re-installing.

HELP!
Logged

ckindel

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4
  • Car: 87 535is
    • View Profile
Re: help!! problem with war
« Reply #3 on: August 03, 2014, 02:47:41 PM »

I found this in the FAQ. Following these instructions i fixed it:

I can’t find my tunes (or .ecu file) after running through the wizard.

Sometimes, the WAR Chip wizard trips up do to unique circumstances related to a specific laptop or desktop. If you open the WAR Chip program the very first time and have a blank interface, you will need to add your .ECU file manually as well as open the 4 tunes and write them. After the wizard has run, you will find those files located in this directory: C:/documentsandsettings/ “username” /wc
Logged

boosteddirty

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 4
  • Car: 1986 bmw 328 boosted and stroked
    • View Profile
Re: help!! problem with war
« Reply #4 on: August 13, 2014, 06:28:52 AM »

That's exactly what I did. But my laptop is acting funny, it doesn't write at all. Thanks alot for the instructions, I could use that in the future.
Logged

austinc

  • Newbie
  • *
  • Karma: +0/-0
  • Posts: 6
  • Car: 95 325i
    • View Profile
looking for ECU
« Reply #5 on: November 15, 2014, 07:26:04 PM »

Im having the same issue with the blank interface. I had the program starting to write the files then all of a sudden it stated at the bottom in the status bar "looking for Chip".

I have tried unplugging the chip to the USB, plugging it back in with no luck. I have also tried deleting the Wizard software and re-downloading it and reopening it, but its not working.

Page 24 of the manual Talks about fixing this issue. The main problem is that the software is not recognizing my ecu as a 413 anymore. (this is talked about in the FAQ).  Before I read the FAQ I figured i would go to "tools" The tab under "add ECU and I deleted the 413 ecu. I figured i could reset the system.

According to the instructions i would have fixed the problem if i just clicked the 413 ecu.

Now im having problems  getting the 413 ecu tab to be there. I have tried to reset everything, but its not working out.
« Last Edit: November 15, 2014, 10:57:02 PM by austinc »
Logged