War Chip Forums

Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: [1] 2 3 ... 10
 1 
 on: August 29, 2019, 06:45:45 PM 
Started by alameer - Last post by Grimchan
Thanks for your input buddy, nice to see the S50 pushing close to 300 WHP, impressive numbers i'd say.

Id say youre pretty close already maxing it out. Unless you want to dump serious money to sqeeze out that last bit of power. Which at that point you might as well boost it. Youll make a lot more power than n/a. M50's/s50's have the bigger connecting rods. So you are in luck. I have had a few people tell me that the m50 can hold 15psi safely with a thicker headgasket. And push up to 25psi but being really risky😂😂 bimmerforums is your friend when it comes to this stuff. Good luck the hrsprs hunt. Got to get them buff horses🤙🤙

how can I squeeze the max out of my 2.8 stroked M50 engine?
what tune is the best to use? keeping in mind that i'm not planning on dyno tuning it just yet.
my engine is basically an M50 engine with 2.8 crank and rods, and 2.5 pistons from my old vanos engine, which are 1mm higher than the 2.8 pistons providing higher compression.
other mods are ALPINA headers, and lightened flywheel

which tune from the tunes published should i use? do you have a more suitable tune for me than the ones published?

your feedback on how to squeeze out the most HP & TQ out of this engine is most appreciated.

 2 
 on: August 25, 2019, 10:07:55 AM 
Started by Grimchan - Last post by Grimchan
So i need help with a tune. I have an m50 vanos. I just bought a billet intake and about to get pink top injectors with a 540 maf. I need help with a tune. I dont have a wideband. But could in the future. Thanks in advance.

 3 
 on: August 25, 2019, 10:01:52 AM 
Started by Devildude24 - Last post by Grimchan
Good tune. I had to modify it alittle bit. The unnecessary stuff i got went back to what it was suppose to be. Other than that, its good.👌👌

 4 
 on: June 21, 2019, 09:13:45 AM 
Started by Devildude24 - Last post by Grimchan
Wheres that link? I want to see this in action. Please😂😂

 5 
 on: March 27, 2018, 07:40:39 PM 
Started by stevelross - Last post by stevelross
I accidently unplugged the USB cable during a MAP download on a 413 red label, now I get only "looking for chip" and the engine doesn't run (cable disconnected). I have reinstalled the WAR software. I could use some guidance. My engine is an S.C. S50 using the turbo kit.
rossi

 6 
 on: October 23, 2017, 02:00:32 PM 
Started by datbimm - Last post by alameer
try contacting brody, he's very helpful and he got the answers to your base map matter.
base maps with specific injectors and some other information can only be supplied by him.

 7 
 on: October 23, 2017, 01:57:52 PM 
Started by Ramise - Last post by alameer
Here is an update today
I connected the ecu to my laptop and it seems flickering usb found/not found then i was able to read it and it has no files other than the mpchip or something like that I tried to write files on it again with no luck it says 100% I look into the chip and there is only mpchip file !!!
What is the problem?

hey there, not sure if you solved the problem or not, but apparently there are no tunes on the WAR chip!
the file you're talking about has the name mpcchip, and for the tunes you should have at least one more file. but since you have no other files there you basically have no tunes at all.

contact brody in order to supply you with the proper turbo tune, if you have it then let me know in order to proceed with the next step on how to get your chip working again :)

 8 
 on: August 27, 2017, 01:41:08 PM 
Started by Ramise - Last post by Ramise
Here is an update today
I connected the ecu to my laptop and it seems flickering usb found/not found then i was able to read it and it has no files other than the mpchip or something like that I tried to write files on it again with no luck it says 100% I look into the chip and there is only mpchip file !!!
What is the problem?

 9 
 on: August 26, 2017, 07:16:24 PM 
Started by Ramise - Last post by Ramise
So the car was fine 2 weeks ago it's a 95 m3 with turbo tune kit
The car was parked for a whole week last weekend i replaced the clutch oil line and over filled the brake oil tank and it dripped all over the driver side I sprayed it with some brake cleaner and tried to crank the car it won't crank !! Could the war chip erase itself!!
Or it's something else helpppp please

 10 
 on: May 15, 2017, 09:09:49 PM 
Started by cblairjr - Last post by cblairjr
Brand new to the site and brand new to WAR Chip. I see there is a tune for 3.5 Inch MAF but Im curious if anyone here has one for the 3" Miller MAF NA or stock MAF. Thanks guys!

Pages: [1] 2 3 ... 10